Outer Banks, NC

På en øykjede langs North Carolinas idylliske kyst ligger det velkjente feriestedet Outer Banks. Så snart som man kjører over Pimlico Sound på en flere kilometer lang bro oppfater man umiddelbart en annen stemning. Her er det fiskebåter, sjøgress, strand og saltvann som gjelder. Det fleste av kommersielle virksomhet ligger på en hovedvei midt i øykjeden. Dermed er det kun hus og lavblokk leiligheter nærmest stranden som gjør det mye roligere for familier.

Det lønner seg å stoppe på et av de mange grønnsaksmarkedene langs hovedveien på fastlandet for å kjøpe inn mais og andre godsaker. Dermed er det videre til et utleid hus der pizza (resten av uka b;r man spise sjømat) bestilles mens alle pakker ut bilene sine. I løpet av de neste dagene skal alle sørge for å bli litt solbrent på nydelige strender samtidig som de oppdager litt av amerikansk historie.

På Kill Devil Hills kan man stå akkurat der Orville og Wilbur Wright tok den første flyturen noensinne. Litt lengre sør på Jockey’s Ridge kan man (på en måte) prøve å fly selv fra en av landets største sanddyner. Enda lenger ned kysten må man ta en fergetur til å komme til Okrakoke Island, der sjørøverne pleide å gjemme seg for flere hundre år siden. Den fryktende pirat Blackbeard var drept ikke langt herfra. Sjøen rundt Outer Banks har gjennom tidene vært farlig for skipstrafikk og er kjent som «Graveyard of the Atlantic» og det finnes mange skipsvrak.

Om kvelden kan en utendørsteaterstikke var fortreffelig. På Manteo har forestillinger av The Lost Colony gjenfortalte historien bak en gruppe kolonister som forsvant under gåtefulle omstendigheter. Outer Banks egner seg for surfing eller om man har lyst å ta en bilsafari for å titte på de ville hestene av Corolla. Mange også benytter seg av muligheten til å uforske en eller flere fyrtårn som finnes i området.

Dra gjerne hit om høsten (september eller oktober) etter turistene har dratt. Da er det mindre køer mens badetemperaturene fremdeles er deilige. God tur!

Reklamer