DC er mer enn politikk!

Når du besøker Washington DC er det naturlig å oppsøke sentrale attraksjoner som Det hvite hus og Kongressen. Mange besøker også museene, som har store utstillinger og i mange tilfeller gratis inngang. Samtidig har USAs hovedstad mye annet å by på. Hvis du forlater the Mall, kan du få glede av mange sjarmerende bydeler.

Georgetown er et fint strøk, hvor mange kommer for å nyte lørdagen, med bydelens tilbud av shopping, mat og drikke. Ved Martin’s Tavern har mange kjente politikere og presidenter vanket; angivelig var det her John F. Kennedy fridde til sin Jackie. Den kjente jazzklubben Blues Alley ligger også i denne bydelen. Fra vannkanten i Georgetown kan du se det berømte Watergate-bygget, og i kort gangavstand ligger Kennedy Center for the Performing Arts. Her kan du få med deg den daglige gratiskonserten klokka 18:00, og fra takterrassen kan du beundre utsikten over byen, elva Potomac og tilgrensende deler av Virginia.

Dupont Circle er i utgangspunktet en stor beplantet rundkjøring med benker, sjakkbrett og fontene, men denne har gitt navn til det omkringliggende området, hvor du finner butikker, restauranter og utesteder. Her kan du for eksempel oppsøke den kombinerte bokhandelen og restauranten Kramerbooks and Afterwords, som faktisk holder døgnåpen i helgene. For å få med deg amerikansk stand-up, kan du besøke DC Improv, som ligger like sør for sirkelen. I området serveres det mat fra mange land, og følger du Massachusetts Avenue nordvestover, ligger ambassadene på rekke.

Adams Morgan og U Street er to områder som har opplevd store omskiftninger over de siste tiårene. Adams Morgan har i dag blitt en populær bydel som byr på kafeer og butikker på dagen og livlig uteliv om kveldene. I Adams Morgans 18. gate er Madam’s Organ en legendarisk bar. På U Street finner du også ungt uteliv. Her er Ben’s Chili Bowl velkjent for sin chili, som gjerne serveres på toppen av pølse, såkalt half-smoke. President Obama kom hit for å få en folkelig lunsjbit få dager før innsettelsen i 2009. I nærheten finner du også flere konsertscener, slik som 9:30 Club og Black Cat. U Street var blant områdene i Washington som var sentrale under opptøyene i 1968, etter drapet på Martin Luther King, jr., og framdeles kan det skimtes nedbrente bygårder her.

Eastern Market finner du like sørøst for Kongressen. Her finner du et hyggelig boligområde, kafeer og ikke minst et stort matmarked, som suppleres med salg av klær, tilbehør, kunst og bruksgjenstander i helgene. Om sommeren arrangerer lokalforeningen gratis utendørskonserter på søndager. Fjorårets program inkluderte både jazz og bluegrass. På matmarkedet er det et stort utvalg av ferskt kjøtt, fisk, grønnsaker og ost. En norsk geitost har også blitt spottet i disken her. Og apropos matmarked, sørvest for Capitol Hill, i marinaen, ligger det også et yrende fiskemarked, som selger all mulig sjømat, i fersk og noe tilberedt form.

Old Town Alexandria ligger ikke i the District, men er kun en kort metroreise unna, ut i delstaten Virginia. Alternativt kan du ta båt fra vannkanten i Georgetown. Denne er til gjengjeld guidet langs den korte turen sør på Potomac, der turen blant annet går forbi Kennedy Center og forsvarsdepartementet Pentagon. I denne lille byen finner du en rekke restauranter og butikker i området ved King’s Street. En gratis trolley tar deg med langs hovedgaten om du ikke vil gå, og den løper fra metrostoppet og til elvebredden. Fra vannkanten ser du over til delstaten Maryland.

Til sist: Dette er ingen bydel, men E Street Cinema i sentrum av DC kan gjerne være verdt et besøk. Her settes det opp alternativ amerikansk film og ellers utenlandske bidrag.

Av Ingrid Lundestad

Reklamer